Damladan Ummana M.M.G.Ş.: Gidenler Kalanlar

1 Ekim 2015 Perşembe

Gidenler Kalanlar



Gidenlerle işim olmadı hiç,
Ben kalanların sadakatine inandım,
On dan sebep gidenin ardından hiç ağıt yakmadım,
Kapıyı ardına kadar açtım,
Kendi yüreğimden uğurladım,
Bende kalmayanı, bende bırakmadım…
Mustafa Murat Güngör
31.07.2015

Bir şey, şayet bitmiş ise bitmemiş gibi yapmanın, bitmeyecek gibi davranmanın, gidenin gittiğini kabul etmemenin, geri döneceğini ummanın, geri döneceğini beklemenin, onun için acı çekmenin, gözyaşı dökmenin, kendini karanlıklara bırakmanın hiç bir faydası yoktur. Gitmeyi kafasına koymuş biri için ağzınızla kuş tutsanız boştur.

Sizi istemeyen biri için, niçin kendinizi üzersiniz, kendinize eziyet edersiniz, acı çektirisiniz, yeryüzünde ondan daha iyisi, daha güzeli, daha sevgi dolusu, daha çok sizi sevecek olanı, sizin daha çok seveceğiniz başka insan yok mu? Olmayacak mı? Olamaz mı?

Var elbet olmaz mı? Altı, yedi milyar insandan bahsediyoruz illaki vardır. Lakin siz aklınızı, ruhunuzu, fikrinizi, düşüncelerinizi o kadar çok giden için yorarsınız ki, gelecek olanın, gelip gözünüzün önünde duranın farkına varmazsınız.

Bir şey bitiyorsa, bitmesi gerektiği için bitmiştir. Bitmesi sizin için daha hayırlı olduğu için bitmiştir. Bu her şey için geçerli bir kuraldır. Onun size ve hayatınıza katacağı şeyler bitmiştir. Bitmiştir çünkü onun size vereceği hayat dersi bitmiştir, dersini al ve yoluna devam et. Geriye dönme, geriyi düşünme zira hayat hep ileriye doğru gider. Bu günü yaşamadan, dünü düşünerek geçirirsen, yarınında mahvolur.

Sen bu dünyaya mahvolmaya, kendini mahvetmeye gelmedin, acı, dert, keder çekmeye gelmedin. Sen bu dünyada kendini yeniden bulmaya, kendini yeniden tanımaya, içindeki Tanrı parçacığına yeniden kavuşmaya geldin. Sevgi ile geldin, sevgi ile yaşa, sevmekten asla vazgeçme, sevmekten, sevgini vermekten hiç korkma.

Birini sevdin diye onunda seni sevmesi gerekmiyor. Sen sevgini ver, o yine de giderse, demek ki doğru olan o değil, sana ayna olacak olan o değil demektir. Sevgi ile umutla ve aşkla aramaya devam et. Yolu sevgi olan, sevgi ile yol alan, eninde sonunda onu bulur, gönülden dileyen, arayan, emek veren gerçek sevgiye kavuşur. Sevgi, Umut ve Dua, aşk yolunun üç güçlü desteğidir. Ruhun aşk yolunda ilerlerken sana daima destek olurlar.

Yürü sevgi ile umutla, duayla, yanlış duraklarda durma, durdunsa, yanlış durak olduğunu anladığında daha fazla zaman harcama, uyan ve yoluna devam et. Hayat yanlış duraklarda, acı, ıstırap ve sıkıntı çekmek için ziyadesiyle kısa. Hadi yoluna devam et Sevgi, Umut ve Dua ile…
Mustafa Murat Güngör
31.07.2015

‘’Kalk , silkelen , kendine gel !.. Umutsuzluğa sarılma , umutsuzluk şeytandandır !.. Ümit etmek Allah’tandır !.. Şems-i tebrizi”

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder